vrijdag 21 augustus 2009

Dobberen in de Maarsseveense plassen

Het gaat de warmste dag van de eeuw worden, als je de weervoorspellers mag geloven. Bobby belt weer: Ga je nú dan mee, dobberen in de Maarsseveense Plassen? Ik weet wel wat mij weerhoudt, dat is zijn voorkeur voor het naaktstrand. 'Het is het betáálde naaktstrand', zegt hij, 'echt heel prettig, allemaal OSM.' 'Maar ik ga nooit naar het naaktstrand', zeg ik snedig, 'en mijn vriendinnen en familieleden ook niet, dus is het niet míjn OSM. Het is JSM.' Het 'strand' is trouwens geen strand, maar een grasveld met veel riet en wilgen eromheen.

Mijn neefje Kwek, die van de zomer week weekje kamperen te Ruegen op vakantie was geweest, kon over hun vakantie alleen maar vertellen dat hun camping bij het 'Naktstrand' was geweest. Naktstrand? O! FKK! Was jij ook 'nakt'? Nee, híj was niet 'nakt' geweest. Alleen mama had een keer 's morgens heel vroeg 'nakt' gezwommen. Ik bedoel maar: in onze familie zijn we dat niet gewoon. 'Maar je gaat toch ook naar de sauna,' zegt Bobby, 'wat is het verschil?'

Ach het is ook niets bijzonders. Er liggen allemaal blote lijven. Dikke, dunne, harige, onbehaarde, oude, jonge, vette, en graatmagere blote mensen. Blote buiken, blote borsten, blote billen, blote piemels. Meestal zijn de blote mensen en groupe, soms alleen. Dan zijn het blote mannen. Niemand let op elkaar. Ik ben de enige die kijkt en kijkt en kijkt. Al die schattige blote engelenkindjes die bloot op hun blote ouders klimmen. En al die blote mannen alleen. Je mag er niet fotograferen. Ik had graag een reportage gemaakt. Na een kwartier is het kijken klaar en ga ik met de ogen dicht 'nakt' naar mijn iPod luisteren.

Al ras nadat we aangekomen zijn steekt er een storm op. De Maarsseveense Plassen krijgen enorme golven. En dan onweer. Dat zwemt niet lekker, ook niet 'nakt'.

Geen opmerkingen: