woensdag 23 juni 2010

Drs MeiMei

Vandaag is het eindelijk zo ver en mag ik naar Drs MeiMei voor guasha-therapie. Ze woont tegenwoordig in Bunnik en heeft daar praktijk, maar eens in de week houdt zij praktijk in de Deurloostraat in de Rivierenbuurt te Amsterdam. Het is een bezoek waar ik nu alweer weer talloze verhaallijnen naar toe en vandaan zie lopen.

Ten eerste houdt zij kantoor in een zijkamertje van de Vrije Katholieke Gemeente. Dat is weer wat anders dan de Oud Katholieken, maar lijkt er wel op. Het is heel vrijzinnig en open voor andere godsdiensten. Er zijn maar een paar kerkjes van. Daar wil ik wel eens op een zondag naar toe.

Daarnaast blijkt zij getrouwd met een Nederlandse arts (natuurgenezer) die net zo heet als de huisarts waar ik vorig jaar oktober weggegaan ben, toen ik na diverse vruchteloze consulten gevraagd had of hij wist wat misschien wist wat guasha-therapie was. Hij had daar zo laatdunkend op gereageerd, daar had ik geen meer zin in. Dat blijkt de broer van MeiMei's echtgenoot! Maar eh, hoe kan het dan dat hij 'Ik weet niet wat dat is' op de vraag naar guasha-therapie antwoordt, als zijn schoonzus die in Nederland geïntroduceerd heeft? Ze lacht wat ongemakkelijk en antwoordt: 'Ze hebben geen contact. meer...' En er is trouwens nòg een broer, die homeopaat is te Zwolle. De drie kunnen wegens hun verschillende beroepsopvattingen niet met elkaar omgaan. Wat een drama. Een prachtig gegeven voor een roman of een film!

MeiMei constateert van alles, wanneer zij mijn handpalmen, handen, nagels, ogen en tong bekijkt. Het stroomt allemaal niet zo door en de afvalstoffen voeren niet zo af. Dan gaat ze me met de jadesteen te lijf. Vorig jaar vond ik het te eng om te gaan ondergaan, vanwege de blauwe plekken op de patiënten die via deze methode behandeld worden. Maar het is allemaal zacht en zachtaardig. Alleen waar de spieren verknoopt zijn en zij blokkades waarneemt ontstaan na de behandeling bloeduitstortinkjes. En die worden morgen blauw, belooft ze. Dus nu heb ik kleine bloeduitstortinkjes op de bovenarmen. En afhankelijk van hoe snel ik mij herstel zijn die bloeduitstortinkjes weer snel weg. Drie dagen is heel snel, maar meer dan zeven dagen moet het niet duren.

Advies: weinig koffie en zwarte thee, veel water en kruidenthee. Regelmatig sporten / bewegen en naar de sauna. Ze geeft ook enige voedingssupplementen op die ik bij een drogist in Oud-Zuid kan halen. Voor het doorstromen en afvoeren, neem ik aan. Beter doorbloeden en beter ontgiften, inderdaad. Laten we dat maar eens proberen. En voortdurend kruidenthee, natuurlijk.

PS. De volgende dag heb ik nog steeds alleen maar wat rode vlekken op de bovenarmen. De collegaatjes van het werk vinden het echt tegenvallen. 'Je had ons zó lekker gemaakt op ernstige blauwe plekken', zegt Vinnie. 'Zal ik je nog even nabehandelen met stenen?'

- Mei Mei's site

Geen opmerkingen: