zaterdag 31 juli 2010

Familieleven in Zuidoost

We doen een fietstocht naar Amsterdam Zuidoost. Neef Ovi heeft er zeer recentelijk boekhandel Schippers overgenomen en hij verdient nu echt een bos pioenrozen en een fles cava. Eerst overwegen we met de bolide, want Amsterdam Zuidoost voelt erg ver weg, maar het zweten-door-inspanning dat MeiMei mij aanraadde indachtig, besluiten we tot de fiets.

Het is een onverwacht heerlijke tocht zo langs het Amsterdam-Rijnkanaal, door het Diemerbos en langs de Gaasperplas tot we het winkelcentrum Amsterdamse Poort bereiken. De heenweg nemen we ook nog Driemond mee. Allemaal paradijsjes tussen kanalen, snelwegen en spoorrailzen. En wat een andere wereld is Amsterdam Zuidoost.

Hij zit er nu twee weken, vertelt Ovi, de eerste week nog samen met de inmiddels gepensioneerde familie Schippers om hem alles uit te leggen, en nu met slechts één medewerkster. Over drie weken willen ze verbouwd zijn! Dan is er het officiële openingsfeestje. Ovi kan het zelf nog niet helemaal geloven, drie weken, maar zijn architecte is er zeker van. Ik ben heel trots en koop drie boeken. Een boek over iconen, een herdruk van Marten Toonder, en gedichten van Jan Campert. Om de zaterdagavond mee door te brengen.

Nu we toch daar zijn, wanneer kom je nou in Zuidoost? - lopen we ook maar even naar Villa Arena (onze woonboulevard) om te kijken of er nog een woonwens te vervullen valt. Nee dus. Maar op straat tussen de Arena en Villa Arena lopen we neef Dré en nicht Ann tegen het lijf, die vandaag uit Parijs naar Amsterdam geëmigreerd zijn! Wat een wonderlijke coïncidentie! Dat men naar Zuidoost moet voor de familiesnik!

Geen opmerkingen: