woensdag 28 juli 2010

Maximum

Soms vraag je je af: Heb ik het nou gedroomd of heb ik het echt gezien? Gisteren zag ik op tv op het nieuws Neelie Kroes die de tarieven voor mobiel telefoneren en internetten in het buitenland aan banden wil leggen. Voor de zekerheid zoek ik de feiten terug op internet. Als dat gisteren op het Journaal was, dan zal er toch een soort van communiqué zijn geweest? Niets te vinden. Nu twijfel ik weer aan dit harde nieuws. Heb ik het gedroomd?

Het intrigeert me omdat ik tijdens de vakantie na ruim een week wegens een zeker bereikt maximum niet meer kon internetten. Bloggen. Wel kon ik nog bellen en sms-en. Maar wat dat maximum dat ik bereikt had inhield: geen flauwe notie. Je hoort mensen elkaar waarschuwen voor dat mobiel intrenetten en dan hebben ze het over rekeningen van honderden euro's. Ik wil graag weten wat me te wachten staat, maar ik kan het nergens vinden.

Nu zag en hoorde ik Neelie in een met rozerode rozen gebloemd mantelpak - zoiets kun je toch toch niet gedroomd hebben - dat er sinds kort Europese regels zijn dat telecom-aanbieders mensen niet meer dan 50 euro per maand mogen laten betalen. Dát is het maxiumum, als ze dat bereikt hebben dan worden ze van internetten afgesloten. Uiteindelijk wil ze de tarieven in zijn geheel naar beneden zodat we in heel Europa voor hetzelfde bedrag kunnen bellen en internetten. Ik was opgelucht dat ik wist dat de rekening 50 euro gaat bedragen. Viel me mee! Maar nu ik het niet terug kan vinden begin ik weer te twijfelen. Houdt de kwestie me zo bezig dat ik er Neelie en tarieven van ga dromen?

O nee. Gevonden. Zie NOS Journaal.

Geen opmerkingen: