vrijdag 23 juli 2010

Strategische Keuzes

131 foto's ingeladen en in Picasa bewerkt. Kan ik onbeperkt gaan mijmeren over die 21 dagen buiten, die je wegens allerhande innerlijke processen niet eens elk moment echt op waarde wist te schatten. Want soms heeft men op vakantie honger, spierpijn, moet men plassen, wil men eigenlijk liever lezen dan lopen, of liever lopen dan lezen, liever koken dan uit eten of liever uit eten dan koken. Of wil men liever de hele dag in de tent blijven liggen dan opstaan, of liever opstaan dan de hele dag in de tent blijven liggen. Soms ergert men zich aan de mensen, de meutes, de leggings, de bierbuiken, terwijl men alleen maar de andere kant hoefde opkijken.

Deze foto vind ik mooi relaxed. Ik heb het plaatje nog wel voor me, maar ik weet even niet meer welke rots dit is. We lopen daar maar eindeloos over dat onbewerkte graniet met de prachtigste motieven. Wandelschoenen lijkt misschien wat overdreven in die zon, maar is toch fijn. Ik vraag aan Bobby: 'Neem je een foto van mij tegen de achtergrond van die geweldige stenen?' 'Dan moet ik wel even op een steen gaan staan', zegt hij, 'dan krijg ik de motieven van de stenen er beter op. ' Zo gezegd zo gedaan. Vervolgens fotografeer ik hem op die steen. Dan jeuzel ik: 'Het valt wel op dat ik jou van onderen fotografeer en de kijker straks dus naar je opkijkt, en jij mij van bovenaf fotografeert en de kijker straks op mij neerkijkt.' De rotsen worden steeds steiler en hoger, we hebben geen eten en drinken mee, dus uiteindelijk moeten we maar dezelfde weg terug.

Het wordt vast wel weer een mooi vakantiefotoboek. Later ga ik dat maken. Nu eerst de was. Bijna begint het volle leven weer. Bij de post ligt een praatstuk over Strategische Keuzes, waar we maandagmiddag een sessie over hebben. Dat zijn heel andere keuzes dan de strategische keuzes in de vakantie. Straks gaat het weer om Geld!

Geen opmerkingen: