vrijdag 23 juli 2010

Snelwegwalhalla

In de kranten lees ik grote advertenties van Werken aan de Weg dat deze zomer in groten getale plaatsvindt. Vooral de A12 (Woerden Bodegraven) wordt ten enen male (of allen tijde, daar wil ik van af zijn) afgeraden. Mijn route.

Herinner het me weer. In juni heb ik er een schrijven over gehad, dat mijn bolide meerdere malen in een week gespot was op die route. Of ik in juli en augustus niet gebruik wilde maken van het OV. Met een speciale aanbieding: de Minder Hinder Pas. Ik kon mij aanmelden via de Minder Hinder-website - maar wel snel, want wie het eerst kwam die het eerst maalde. Die website werkte niet. En er stond geen telefoonnummer bij. Grr. We zien wel, dacht ik toen. Nu wordt dat vraagstuk ineens bijzonder urgent.

Het gaat allemaal om het bereiken van een snelwegwalhalla. Een glimp is er al van te zien. Laat in de avond rijd ik vol verbazing over een idioot lege en brede A2 van Utrecht naar Amsterdam. Alle bochtige beton-afrasteringen, die het rijden over de A2 als een kartbaan deden ervaren, zijn verdwenen. Sneeuw voor de zon. Weg. De A2 is een tienbaansracebaan geworden!

Geen opmerkingen: