donderdag 22 juli 2010

Back home

Weer thuis. Beetje wezenloos. Eerst maar eens zeulen met de zooi. De ramen open. De eerste reeks vuile kleren in de wasmachine. De cadeaus uitpakken. De foto's van de scherenkusten in de computer inladen. De tekeningen in de map. De kaarten in de kaartendoos. De boeken in de kasten. De diverse elektronica-artikelen op de daartoe bestemde plaatsen. Zou het zonnecelletje ooit dienst gaan doen?

ter illustratie een laatste tekening van vakantie: deze is gemaakt op de camping in Gjøvik in Noorwegen. We waren er één nacht de enige gasten. Die luchten met veervormige wolkenflarden waren zo bijzonder. Ik heb hier behoorlijk met die waterverf zitten knoeien, maar toch vind ik het wel aardig geworden.

In Fjällbacka heb ik de laatste dag nog een tijd met de kunstenaar Göran Hahne gepraat. Over zijn prints. En zijn oorspronkelijke werk. Stippelen moet je, adviseerde hij, veel stippelen. En met de föhn drogen. Dan gaat het snel.

Na drie weken kamperen is het heel raar om weer in je huis te slapen, voorspelt Bobby. Eerst maar eens Vespa vinden. Het vertrouwen van Vespa herwinnen. Dat valt wederzijds niet meer, want het stinkt in huis enórm naar kattezeik. Ik kan de bron van de stank nergens vinden. Verlost van drie weken kruipen in het trekkerstentje vind ik mijzelf nu op handen en knieën terug in de eigen woning.

Geen opmerkingen: