vrijdag 27 juli 2012

Afscheid aan de Amstel

We nemen afscheid van Nane, die nu écht weggaat. Het was een mooie stage, over en weer, herhalen we. Vinnie heeft drie prachtige boeken voor haar uitgezocht.

Er is qua horeca niet zoveel om over naar huis te schrijven in de buurt van het Amstel Business Park waar wij werken. Kaap Kot (aan de Amstel) is alweer dicht voor we er ooit geweest zijn. Daar komt weer een nieuwe nieuwbouwwijk, het Amstelkwartier. We vinden gelukkig een nieuw café-restaurant: Riva. Het is van de eigenaren van Dauphine. Adres: Amsteboulevard. Nooit van gehoord, maar het ligt achter de nieuwbouw bij het Amstel station aan de Amstel, Óp de Amstel. Het terras is op een drijvende vlonder en zo word je langzaam - elke keer als er een bootje langs vaart - bijna een beetje zeeziek.

Het is drukkend heet, er zwemmen mensen, en er dreigt onweer. Ongekens ruimtelijk voor Amsterdamse begrippen. Het is een perfecte plek om afscheid te nemen, en voor nog veel meer. Om te eten, te drinken, de tijd uit het oog te verliezen. Een Geheimtipp!

Geen opmerkingen: