zondag 15 juli 2012

De nacht ruikt anders

Ik ga naar Galerie Kunstliefde aan de Nobelstraat (U.), waar acht jonge kunstenaars onder de titel ‘De nacht ruikt anders’ werk exposeren. Ik vind het leuk om door de stad te slenteren en te zien wat jonge mensen maken. Hoe ze zoeken naar expressie. En naar expressie van wat? Ze zijn meer bezig met abstracte thema's dan met het zelf. Dat vind ik op een bepaalde manier prettig.


Het schilderijtje linksboven is van Nathalie Duivenvoorden. Ze doet iets met kleurpotlood en verf op papier wat mij intrigeert. Ze lijkt over foto's heen t  werken, maar hoe? En als dat al zo is, hoe zij die foto's op dat soort formaat papier geprint weet te krijgen is ook een vraagstuk.

Er hangt ook een reeks van acht foto's van Sanne Kabalt, en haar uitnodiging aan de bezoeker om aan te kruisen welke twee gezichten uit die acht  je uitgesproken sympathiek vindt en welke twee uitgesproken antipathiek. En dan de keuzes naast elkaar leggen en benoemen welke elementen maken dat jij iemand sympathiek vindt en welke iemand voor jouw gevoel antipathiek maken. Heel verhelderend dat jouw keuze om iemand sympathiek te vinden alleen maar wat over jouzelf zegt, en niet die over die persoon. Dat project is hier te zien.

Geen opmerkingen: