zaterdag 28 juli 2012

In en om huis

Eigenlijk zijn we te lui om te bewegen, maar als we dan iets gaan doen wil ik graag naar Durgerdam.  Naar de vuurtoren. Nou goed, geeft Bobby toe, maar dan gaan we eerst appeltaart met slagrom eten op de Durgerdammerdijk. Echt veel slagroom krijg je daar. Zet maar tegen je Facebook-vrienden dat je een nieuw dieet hebt, zegt hij, met drie maal daags appeltaart met slagroom, en 's avonds bitterballen, en dat je al vijf kilo bent afgevallen. Ik krijg meteen reacties.




Uitzicht op de Schellingwouderbrug over het BuitenIJ. Vanwege de vele zeilboten is de brug steeds open, maar dat is helemaal niet erg, want dan kunnen de fietsers de laatste nieuwtjes over de Olympische Spelen uitwisselen. Sport verbroedert.









Bobby wil graag de achenebbisj industrieterreintjes in de buurt (Cruciusweg e.o.) verkennen. Ik ben er nog nooit geweest. Er is weinig dat me trekt. Maar als je foto's gaat maken is het wel weer leuk. Zo exotisch waterrijk ziet het er uit, nog geen honderd meter van mijn huis. Links liggen de woonboten achter de Zeeburgerdijk. 


Het is aan de Cruciusweg niet wat je noemt gezellig. Ik vind het er zelfs eng. Creepy. Saga Norén zou er van alles vinden. Verlaten loodsen, loodsen die nog een beetje in gebruik zijn, verwaarloosde panden met dure auto's erachter geparkeerd. Wat gebeurt hier allemaal?

Geen opmerkingen: