zaterdag 3 mei 2014

Geveltuintjes

Nita verdient een lintje. Zij is de buurvrouw van Bobby. Hij woont in niet echt de allermooiste flat van Utrecht, maar wel aan de rand van het oude centrum. In ook niet echt de allermooiste straat. Nogal fantasieloos en geheel zonder groen. De aangrenzende straten zijn echter wel erg leuk, dus erg is het niet.

Deze flat heeft voornamelijk erg kleine appartementen, maar de verhuur gaat buiten de verdeling door Woningnet om, dus deze flat geeft mensen in woningnood relatief snel kans op een eigen voordeur. Via Woningnet kan dat tien jaar duren. Dus iedereen toch blij.

Nita is de motor achter de sociale cohesie hier. Vorig jaar was zij de gangmaker achter de buurtbarbecue, nu heeft ze samen met de Gemeente geveltuintjes georganiseerd.  Zoiets gaat niet vanzelf. Er zijn altijd wel wetten, bezwaren, procedures en commissies die de eenvoudigste burgerwens in de weg staan. Maar Nita heeft doorgezet.

Van harte bieden we aan om de geveltuintjes mee in te regelen. Beetje graven en spitten. De Gemeente heeft de perkjes al aangelegd, en de planten gebracht, we hoeven alleen maar te graven. Er zijn tientallen vrijwilligers, dus de klus is in een kwartier geklaard. 

Geen opmerkingen: