woensdag 10 augustus 2016

Avond aan Zee

Reintje heeft me vlak vóór de vakantie gevraagd of ze een ontmoeting mocht arrangeren tussen een Duits werkcontact van haar en mij. Voor haar doe ik alles, maar om nou twee uur te reizen voor een uurtje een gesprekje met een vreemde in Amsterdam, ik weet niet. Dus had ik bedacht dat het leuk zou zijn hem in Noordwijk uit te nodigen en te eten aan zee. Reintje ook mee en misschien wat boekverkopers. 

Leuk idee, maar ik was het helemaal vergeten. En Reintje kan zelf niet en de boekverkopers had niemand uitgenodigd. De hele dag is het bewolkt en/of regent het, dus het plan lijkt met het uur onzaliger. Misschien heeft de man zelf  ook wel helemaal geen zin! Maar ja, afzeggen doe je ook niet. Voor Reintjes sake dan maar.

En zo zit ik opeens met een niet al te duidelijk Nederlands sprekende Duitse zestiger aan het strand van Noordwijk. Strálend weer. Hij is helemaal gefascineerd door meeuwen. 

Aan het eind van de avond moet ik constateren dat ik nu al in mijn oude patroon ben teruggevallen: patat, dorade, 2 glaasjes wijn en dat ik - vooral door de patat - bijzonder veel Weight Watchers punten verbruikt heb. Alle extra punten voor de rest van de week zijn op.

Geen opmerkingen: