zondag 21 augustus 2016

Buurtbbq

Het leven is wel heel sociaal momenteel. Woensdag at ik met Cas op het Javaplein, donderdag ging ik mee naar de verjaardag van Arthur, vrijdag mee naar de borrel van Zwaan, zaterdag de barbecue van de straat, zondag Peeq, maandag een rondvaartboottocht door de grachten van Amsterdam. Het is echt erg. Je zou er bijna over gaan klagen. Dat doe je niet. 'Wat een rotleven', zeg je dan. 

Vorig jaar was de buurtbarbecue nog in de 'zandbak' die het achterterrein was, inmiddels hebben we onze afgeronde parkeerplaats. Met hek, de kinderen kunnen ravotten. Dat doen ze dan ook. Ze zijn met velen. 

Wat een leuke buren hebben wij. Ik kan niet anders zeggen. Niet iedereen van de straat is er, maar zeker de helft. Twee buren zijn net óók in Montenegro geweest (én in Albanië), tegelijk met ons. Helemaal met de eigen auto. 

Op enig moment gaat het regenen, maar niemand gaat naar huis. We kruipen allemaal onder twe parasols. De bbq is sowieso een mooie show van barbecues, pizza-ovens, picknicktafels, parasols en statafels. Ik mag ook nog met deze en gene naar binnen om te kijken hoe zíj hun Stadse Huis ingericht hebben.

Het concept van de bbq is: bring-your-own. In het kader van de goede voornemens breng ik snoeptomaates, snoepkomkomertjes, snoepworteltjes en lekkere watertjes in. Maar na verloop van tijd kan ik natuurlijk niet van de rest van het eten afblijven. De buurmannen grillen maar door. Dat is het erge van dit sociale leven. Dat het niks wordt met mijn WeightWatchers--regime. Deze week gaat het met het eten behoorlijk mis. Gelukkig kan ik maandag niet komen wegen.

Geen opmerkingen: