vrijdag 19 augustus 2016

Nieuwnieuwnieuw

Het idee is eenvoudig en voor de hand liggend, maar je moet er maar op komen. Ik keek het af van de Duitse collega met wie ik vorige week aan zee zat, die hoofdredacteur is van het Duitse collega- vakblad. Hij heeft qua opmaak een nogal saaie website, maar inhoudelijk zaten er wel wat leuke ideeën in, zoals wekelijks een 'Gesprek op zondag'. Alle kranten maken bij wijze van spreken 24/7 nieuws. Wij doen dat niet, daarvoor zijn wij met te weinig. Wij werken in principe overdag, soms 's avonds, soms in het weekend. 

Dat betekent dat je als nieuwssite het hele weekend stil bent. Een gesprek op zondag, om 09 uur gepubliceerd, geeft echt een toevoeging. Dus dat hebben we deze week bedacht en gemaakt. Een interview en een nieuwsbrief. Binnen de bestaande kaders van de site, maar dan toch ietsje anders.

Op dinsdagmiddag kiezen we het onderwerp, en bellen we die op of ze mee willen doen, op donderdag doen en schrijven we het interview, en dan hebben we de vrijdag nog voor mogelijk gedoe van de geïnterviewde over de tekst en foto. Want die foto mogen ze zelf aanleveren. 

Al met al zijn Mandy en ik er allebei vele  vele uren mee bezig. Hopelijk is dat omdat het voor het eerst is. Ben benieuwd of het een waardevolle reeks gaat worden! 

Geen opmerkingen: