zaterdag 24 september 2016

Apparatenstress

De HP-printer is al weken stuk. Hij maakt wondere geluiden die hij niet hoort te maken, hij doet niets meer en ik krijg meldingen dat het helemaal mis is. Printers repareert men niet. Het is tijd voor een nieuwe. Tegenwoordig gaat printen geloof ik via de WiFi en daar zie ik nogal tegenop. Zoals wellicht bekend is Bobby vóór kabels en tégen WiFi (en eigenlijk ook tegen laptops) en om gekibbel te voorkomen kan ik het er beter niet over hebben.

Bij de BCC haal ik een Canon. De verkoper is namelijk weinig complimenteus over HP-printers - die ik tot nu toe had. Voor foto's is de Canon véél beter, zegt hij. Eerlijk gezegd heb ik over de HP-printer geen klagen gehad, behalve dat de inkt zo duur is, maar dat geldt voor alle merken. Dat is nu eenmaal het business model. Het wordt de Canon Pixma MG 3650.

Uiteraard detecteert de laptop de printer niet. Er worden diverse alternatieve methoden aanbevolen. Zo moet ik een knop op de router aan en uit zetten. De router kan ik nog wel vinden, maar welke knop?

Ik heb ook geen idee, zegt Bobby. Ik zou gewoon de kabel gebruiken, zegt hij. Dat zat erin. 'Welke kabel dan', vraag ik al bijna hulpeloos. 'Er zit geen kabel bij...' Maar de kabel van de stukke printer past gewoon. En inderdaad, nu werkt de printer gewoon. 

Geen opmerkingen: