vrijdag 2 september 2016

Madeliefjes plukken eendjes voeren eindeloos

Ik had Leen de foto van het bord 'Verboden eenden te voeren' gestuurd. We hebben het erover. Welke kwesties er allemaal wel niet in dit plaatje samengebald zitten. 

Het is niet dat ik tegen ben, of dat ik vind dat iemand gelijk heeft of ongelijk, maar ik vind de veelheid aan kwesties interessant.

De discussie op mijn Nifterlake-Facebook-pagina aanzwengelen leidt helaas tot misverstanden. Niet doen. Maar Leen ziet het meteen. Hier zit een essay in, zegt ze. De vele verhalen, werkelijkheden, waarheden en overtuigingen samengebald in dit plaatje. De liefde voor een beetje een schone woonomgeving, respect voor de natuur, ergernis over mensen die dat met de voeten treden, ook al doen ze van vanwege hun geloof, over het lakse gemeentebeleid, kleine politieke partijen als de PvdD en de CU, die rare afbeelding, de discussies die je je voorstelt met de ontwerper over het beeld...  Kramp als het over moslims gaat. Misschien moet ik het essay eens proberen.

Zingt door mijn hoofd: Gingen madeliefjes pukken eendjes voeren eindeloos. Kijk toch uit je jurk wordt nat, je handjes vuil, en papa boos... Even een stukje Leen Jongewaard.

Geen opmerkingen: