donderdag 15 september 2016

Gevallen

Ik kijk naar de eerste aflevering van de serie Icarus over Rita Verdonk. Wat lijkt die Yvonne van den Hurk op Verdonk!

Ik herinner me nog goed dat ik op Corsica was toen die VVD-lijsttrekkersstrijd was tussen Mark Rutte en haar. Ik was met Marianne op reis. WiFi bestond nog niet. We lagen elk op onze eigen kamer en probeerden via een sms-je van familie en vrienden allebei als eerste de winnaar te weten te komen. Ze verloor nipt en was nog wel twee jaar bijna dagelijks op tv. 

Voor wie het niet gevolgd heeft: Icarus is een nieuwe dramaserie met fictieve portretten van personen met een torenhoog zelfbeeld en een diepe val, Rita dus, ex-bankier Dirk (Scheringa), ex-verslavingsdeskundige Keith (Bakker), ex-wethouder Rob (Oudkerk), ex-onderzoeker Diederik (Stapel) en ex-zorgondernemer Aysel (Erbudak).

Rita wordt (uiteraard) neergezet als een heel gedreven iemand. Nogal pijnlijk hoe haar omgeving haar ondergaat, hoe ze alleen maar zendt, hoe haar man haar gedoogt, hoe ze over haar dochter heen walst. Ik begreep dat Rita niets van deze serie af wist en al weer gerechtelijke stappen overwoog. Hoe zou die gekeken hebben? 

In 2013 was er ook al een documentaire over haar. Dat die vrouw zoveel fans had blijft fascineren. http://www.2doc.nl/documentaires/m/mark-vs-rita.html

Geen opmerkingen: