dinsdag 6 september 2016

Heen en weer

Deze dag is geloof ik wel mijn maximale beweegdag. Het boeit u vast niet, maar dit was mijn werkelijkheid. Klokken. Meten is weten. Om acht uur moet de bolide naar de garage te Overvecht voor de jaarlijkse APK. Terug naar huis lopen. Kwartiertje. Met de fiets naar Bunnik. Drie kwartier.

De garage gaat om 17uur dicht, en je weet het niet, dus vanaf het werk tijdig naar station Bunnik voor de trein van al 15.39u. Dat is een beetje vroeg, dus werkstress.  Weer klokken: dit is zes minuten fietsen plus 2 minuten fiets van het slot en 2 minuten weer op slot. Dan 3 stations (Utrecht Vaartse Rijn, Utrecht CS, Zuilen). 12 minuten. 

Van station Zuilen naar de Amsterdamsestraatweg is 4 minuten lopen naar bus 3 die eens per 10 minuten hoort te rijden, maar die pas na 20 minuten komt. Kortom: theoretisch had het veel sneller gegaan, en ik kom maar net op tijd bij de garage aan. 

Dan met de bolide weer naar huis en vervolgens weer op de fiets naar de stad, 20 minuten, voor de wekelijkse weging bij de WeightWatchers. Ik blijk sinds vorige week 1,5 kilo afgevallen. Goedzo Lucie. Ik heb vandaag geen zin in de peptalk en fiets onmiddellijk weer terug naar huis. Weer 20 minuten. Langs AH. Koken. Eten.

Als ik sta te koken appt Zus3: zullen we wandelen? Dat lijkt me leuk zo wandelen we naar Oud-Zuilen, half uur, half uur terug, waar we in het vallende duister bij kaarslicht een glaasje witte wijn nuttigen bij restaurant Belle aan de Vecht met uitzicht op de brug. Door de vroege nacht kuieren we weer terug. Dit is wel een maximale beweegdag: 1uur 11 minuten fietsen en 14.000 stappen. 

Morgen begint dan echt het nieuwe woon-werkregime: om 08u van huis voor de trein van 08.21u, die om 08.33u in Bunnik is.

Geen opmerkingen: