woensdag 12 oktober 2016

Gloria

'n Cadeautje: de Chileense film Gloria over een 58-jarige vrouw in Santiago, gescheiden, middenklasse, baan, auto, redelijk appartement (op een psychisch gestoorde luidruchtige bovenbuurman na), twee volwassen kinderen met levens waar zij niet meer in past. Ze op zoek naar een nieuwe liefde. Het is een film uit 2013, in juli bij de VPRO uitgezonden, en nu in Uitzending Gemist. 

Mooie actrice: Pauline García. Ze gaat naar oudere-vrijgezellenfeesten te dansen. Je ziet haar op haar werk, alleen thuis, in de auto waar ze meezingt met de radio, op yoga cursus, met haar volwassen kinderen die vrijwel geen tijd of aandacht voor haar hebben. 

Ze krijgt op een gegeven moment kennis aan Rodolfo, een pas gescheiden grijzende man, maar de relatie gaat niet goed. Hij heeft een ex en twee dochters, zegt hij. Zijn telefoon gaat voortdurend. En af en toe verdwijnt hij zomaar. Wat is er met die man? Wie haal je je huis en je leven binnen? 

Mooi om een film over een alleengaande 58-jarige vrouw te zien. Ik vind deze Pauline García veel beter te pruimen dan vorige week Isabelle Huppert in L'Avenir

Als je deze film ziet dan denk ik wel: men kan als 58-jarige waarschijnlijk beter inzetten op vriendinnen en interesses dan op een nieuwe man. 

Geen opmerkingen: