zaterdag 1 oktober 2016

HS13

De laatste weken volg ik de nieuwe tv-serie HS13. Heel spannend. Ik volg weinig spannende series, omdat ik ze meestal nogal naar en eng vind. Hier is dat ook weer: mishandeling en martelingen en dan ook nog in Iran: ik kan het haast niet aanzien. Of slechte huwelijken: ook zo erg.

Het is een serie met allemaal bekende Nederlandse acteurs, die ik behalve Katja Schuurman dan niet bij naam ken. Maar met de week word ik nieuwsgieriger wat er aan de hand is en hoe het met alles en iedereen afloopt. 

Maar de serie is moeilijk te volgen. Ik denk vaak dat het aan mij ligt, dat ik niet geschikt ben voor thrillers, met al die personages en doodlopende verhaallijnen. Maar NRC-tv-recensent Hans Beerekamp is gewoon kritisch op de scenarioschrijvers. Dat je na vijf afleveringen nog geen idee hebt wat er aan de hand is. Dat het gebaseerd is op een Turkse serie, waarin de sterke band tussen broers en neven logischer is. Waar het ook logischer is dat een arts een tijdje in een ziekenhuis Iran werkt. Dat het niet zo'n goed script is, dat kan natuurlijk ook. 

Geen opmerkingen: