vrijdag 16 december 2016

Moreels

Weer weer een stukje stad leren kennen. Vandaag is niet alleen de dubbeldekse Alexandertunnel in Maastricht openen gegaan, maar ook de Moreelsebrug in mijn eigen stad. Waar ligt dat? Dat verbindt het Moreelsepark / Mariaplaats (ten oosten van het station) met het gebied rond de Rabobank (Croeselaan, ten westen van het station).

Dat stationsgebied van Utrecht CS is een crime, dat ervaar je als bezoeker/reiziger, maar dat daar al jaren allerlei belangen strijden, dat hád ik kunnen bedenken, maar wist ik niet. Níemand wil door dat afschuwelijke. Hoog Catherijne. Maar het enige alternatief is het tunneltje bij de MediaMarkt.

 Op CS kijk ik uit mijn trein reikhalzend uit het raam, waar mag dan die brug zijn? Hij zweeft ver boven de perrons. Maar in tegenstelling tot wat je zou verwachten: er zijn geen trappen/liften van de perrons naar die brug. Dat wilde Hoog Catherijne niet, lees ik nu. En Hoog Catherijne is blijkbaar machtig. Daar is veel tegen geprotesteerd, en inmiddels mag het wél, maar nu zal het er wel niet meer van komen. Want trappen en liften en toegangspoortjes voor al die perrons, dat kost een flinke duit. Wie gaat dat betalen nu de brug af is.

Voorlopig even de berichtgeving in de Duic.

Geen opmerkingen: