woensdag 11 januari 2017

Avec Bébé

Vandaag mag ik een paar uur op Bébé van Nichtje passen. Bébé is nu zes weken. Nichtje had haar moeder - Zus3 - gevraagd maar die moet naar Excel-cursus. Of ik kon inspringen. Já! Toen ze het vroegen dacht ik dat het mijn vrije woensdag betrof, maar het blijkt net de drukste woensdag van de maand. Toch wil ik deze vreugde niet missen, dus we organiseren alles eromheen. Ik heb nog nooit een baby verzorgd. Ruth zegt: stuur maar foto's! We gaan je helpen.

En zo verzamelen we allemaal om 11 uur te Maarssen. Nichtjes man legt alles heel precies uit, van de melk, het flesje, de lapjes, de schone kleren, de luiers, de zalfjes. Zij hebben het zelf ook nog maar net geleerd allemaal. Nichtje geeft nog eenmaal de borst en doet dan haar mooiste jurkje aan om naar het promotie-feestje van haar vriendin te gaan.

Ik stel me helemaal in op een middag met huilbaby, en ongelukken, maar niets van dat alles: Bébé slaapt alleen maar zoet. Een keer heb ik de fles gegeven en een keer een luier verschoond. Alles gaat van een leien dakje. Ze is zo stil, dat ik af en toe denk: Leeft ze nog wel?

Geen opmerkingen: