zondag 1 januari 2017

Nieuwjaar

Enige jaren geleden alweer besloten Bobby en ik dat we Oud&Nieuw thuis gingen doen. Jarenlang waren we op Oudjaarsnacht uit logeren geweest aan eerst de Waal en toen de Maas, maar in combinatie met Bobby's verjaardag the day after zijn we wijzer geworden. We blijven thuis. Vorig jaar was het om middernacht heel gezellig in de nieuwe straat, maar dit jaar blijkt iedereen weg. O ja, Oud&Nieuw vier je sámen. 

Toch hebben we best een mooie Oud&Nieuw zo met ons beidjes. We gaan het afgelopen jaar evalueren. Themagewijs. Mijn thema's. Vakanties, het huis, het  werk, de gezondheid, de familie, de vriendschappen, de inburgering, de muziek, lezen, religie/spiritualiteit. Hoe het was in het afgelopen jast en eventueel hoe we het volgend jaar het liefst zouden willen.

De evaluatie wordt afgebroken door de oudejaarsconference van Claudia de Breij, die we eigenlijk onverwacht goed vinden. En dan kussen we elkaar gelukkig nieuwjaar, dat we dat maar mooi en vredig mogen invullen, met een groot hart dat de ander alles gunt.

Tegen tweeën gaat ineens de bel en komen Liam en zijn vader een afzakkertje halen. Liam valt al snel in slaap met zijn hoofd bij zijn vader op schoot onder ons dekentje. Mooi is dat. 

In Istanbul is weer een terreur aanslag, dringt om 03 uur tot ons door. Zo gaan we dan 2017 in. 

Geen opmerkingen: