dinsdag 3 januari 2017

Ontkalken

Bobby heeft een bedrijf Aquacombi uitgenodigd dat apparaten verkoopt die het water in je huis ontkalken. Hij las een advertentie van ze in het blad van Vereniging Eigen Huis dat hij altijd spelt. Ontkalken is heel fijn voor je wasmachine, afwasmachine, waterkoker, koffie-apparaat en de douche. Je hebt veel minder zeep nodig, en het is heel goed voor je huid en haar. Zo'n apparaat kost 2100 euro. Plus 200 euro installatie. Je kan wel zeggen dat je er zeep mee bespaart, maar het is vooral behaaglijk en luxe. Als je je handen met dat water wast dan voelt het alsof ze met lotion ingesmeerd zijn.

Ik ben er voor, want het water te Zuilen is bijzonder kalkrijk. Hardheid 6 is normaal, maar bij ons is het 12. Ik merk het vooral bij de douche waar de douchecabine elke week weer verkalkt is. En op het aanrecht en de kranen die altijd kalkvlekken hebben. 

De man doet een demonstratie op ons aanrecht. Hij heeft buisjes en flesjes waar hij mee druppelt en zijn gelijk aantoont. Alsof we een goochelende scheikundige in huis gehaald hebben. Het apparaat past in de meterkast, waar het gemonteerd wordt op de plek waar het water het huis binnenkomt. Ze hebben  er patent op. 

Wat voor bedrijf is het eigenlijk? Hoe lang bestaat u al? Wat als u failliet gaat? Het is een familiebedrijf  uit Joure, Friesland. De fabriek staat in Engeland. Ze hebben nu 200.000 van die apparaten verkocht in Nederland, België en Duitsland. Ik wil het wel, zeg ik, maar het is nogal prijzig. Hij heeft de installatie bij ons al ingepland voor 7 februari. 

Geen opmerkingen: