donderdag 5 januari 2017

De zomerbanden

Het leven zelf blijft zich maar aan mij voltrekken. Vanmiddag krijg ik ineen telefoontje van de Garage dat ze ermee stoppen  en dat ik de zomerbanden snel moet ophalen, voor ze er niet meer zijn. Dat is wel heel verzachtend geformuleerd. Bent u failliet, vraag ik dan maar rechtstreeks. Inderdaad. En het is onduidelijk wanneer de curator de boel in beslag neemt en op slot doet. En u met uw bolide heeft best dure velgen en banden...   

Wat moet je met die zomerbanden? Een glasplaatje erop en als bijzettafeltje in de woonkamer zetten?

Grappig hoe snel je schakelt als het moet. Via de ANWB een nieuwe garage in de buurt gezocht. En vind ik Dirk. Dirk vindt het leuk: een nieuwe klant. Bij hem betaal ik 42 euro opslag en 25 euro verwisselen. Hoe komt u zo hoog in de ranking van de ANWB, vraag ik. Hij heeft allemaal vrienden die bij de ANWB werken, vertelt hij. En haast zich er aan toe te voegen dat de ANWB een onafhankelijk instituut is.

Will die in Amsterdam woont maar van oudsher haar auto in Utrecht kocht en in onderhoud had, via wie ik dit adres dus had, kan háár zomerbanden pas overmorgen halen. Ik zou het nú doen, zeg ik. Voor de curator komt.

Geen opmerkingen: