woensdag 15 februari 2017

Buren

We gaan kijken bij een nieuw familiedagenbedrijf Wilgje Buitensport bij Buren onder Culemborg. Het is daar leeg landschap en er naar toe rijdende straalt de buitensport je tegemoet. Allemaal touwdingen. Het doet me denken aan de speelplaats in Het Twiske, maar dan een tikje moeilijker en enger. 

We worden ontvangen door een ontzettend leuke boerin. De schaal van dit is wat menselijker dan die in de hoeve te Nieuwer Ter Aa laatst. Deze familie heeft de koeien eruit gedaan en is zich gaan specialiseren in Buitensport, vertelt de ontzettend leuke boerin.

Het is de bedoeling dat er niet alleen eten en drinken en rondhangen, maar dat we ook iets sportiefs afnemen. 'We zijn niet de allersportiefste familie', beken ik eerlijk. 'Sommigen wel hoor, maar sommigen ook niet.'

We kunnen er teambuilden. Kano-en. GPS-wandelen. Boogschieten. Klimmen. Ik heb geen aanleg voor die dingen, maar vind bij voorbaat alles leuk. En anders is het wel een avontuur. Bij dat teambuilden heb je een nat parcours, zie foto, maar ook een droog parcours. Maar dat zie ik niet zo voor me met 4-, 32- en 60-jarigen.

We hebben het even de grootfamilie met kleintjes en ouderen. Er ontstaat wat spraakverwarring. Wij zelf zijn de ouderen, hoor, leg ik uit, een beetje onder en boven de zestig. Ouder dan 68 gaat het niet en de 68-jarige zie je dat niet aan. Inmiddels vind ik blijkbaar 68 niet meer zo oud. O, zegt de ontzettend leuke boerin begripvol, gewoon net zo oud als wij.

Geen opmerkingen: