zaterdag 11 februari 2017

Hoeve

Met twee van de Geschwister ga ik opties bekijken voor de Familiedag 2017. De eerste zaterdag van juni. Een paar weken geleden vertelde ik hen: 'Wij hebben in ons Julianapark een leuk paviljoentje. Het ligt aan een omhekte kinderspeelplaats dus al het kleine kroost kan er veilig spelen. Er is een groot veld, daar kan iedereen voetballen. Het is een mooi oud park, er is een kinderboerderij. Het is er gratis parkeren. Het kost bijna niets, het is alleen niet heel groot en er is geen horeca. Je moet wel alles zelf doen.'

We gingen tellen. Als iedereen komt zijn er inmiddels 45 personages, waarvan 10 onder de vier jaar. Maar niet iedereen komt. Na een uurtje appen gaan we uit van dertig. Dat bepaalt mede de keuze voor wel of niet het paviljoentje. 

Het paviljoen wordt het niet. Teveel jamaars voor als het zou gaan regenen. 

We stomen meteen door naar Nieuwer ter Aa, alwaar een boerderij ('Hoeve') die zich aanprijst voor bruiloften en familiedagen. De Hoeve ligt ten westen van de A2, Je moet bij Breukelen van de A2 af de binnenlanden in. Ergens bij Kockengen. Op de website ziet het er erg idyllisch uit. Nu is het anders, want het is een mistige februari-avond, De Hoeve is een beetje een bouwput. Maar dat is nu. In juni is dat anders.

Binnen in de Hoeve stinkt het naar frituurvet. Een zeer snel pratende verkoopmedewerkster zet ons aan tafel en zegt: 'Zegt u het maar.' 'Zegt ú het maar', zeggen wij, 'legt u ons de mogelijkheden maar uit.' 'Heeft u de website niet bestudeerd?' vraagt ze, beetje geïrriteerd. 'Nee', zeg ik, 'daar stond zoveel op, wij dachten: laat u het maar even uitleggen.' Dat was niet bedoeling. Wij hadden ons huiswerk niet gedaan. Als zij zegt dat zij 300 mensen kwijt kunnen op zo'n dag, dat ze érg populair zijn, dan zie je ons al wit wegtrekken. Ik zeg nog voorzichtig: 'Het ruikt hier nogal naar olie. Eh...' en hoop dat ze iets antwoordt als: 'Ja, onze excuses, er is net een pan frituurvet omgevallen, normaal ruikt het hier nooit zo...' Maar ze zegt: 'Ja, we zijn hier wel een pannenkoekenrestaurant!' Kortom, die wordt het óók niet.

Zus1 die niet meekon appt: Ga naar Wilgje Buitensport te Buren! In de Betuwe. Of naar de Hoge Veluwe. Ze heeft een coachende adviserende website ontdekt voor Familiedagen. Opeens zit ik middenin de Familiedagen-industrie. Wordt vervolgd.

Geen opmerkingen: