zondag 12 februari 2017

Diensten

In het Julianapark
Kerkelijke communicatie is een beetje een ramp. Volgens mij moeten ze die echt beter op orde krijgen willen ze de weifelaars naar binnen halen. Al maanden ben ik niet meer op zondagmorgen naar de Mis geweest. Sinds 'onze' RK Jacobuskerk op het Prins Bernhardplein aan-de-eredienst-is-onttrokken, zoals dat heet, raak ik er eerder treurig van de bijeenkomsten dan geïnspireerd. 

Vandaag zal Bobby weer eens mee. Hij wil wel naar de Oranjekapel op de Amsterdamsestraatweg. Op de site van de PKN Utrecht lees ik dat daar vandaag om 10u een oud-predikant voorgaat die hij kent. Vanwege de sneeuw gaan we lopend. Daar aangekomen blijkt kerk dicht. Er hangt een briefje op de deur dat de dienst vandaag in de Bethelkerk is, bij ons om de hoek. Dat halen we natuurlijk niet meer. 

Via een schitterend besneeuwd Julianapark lopen we terug. Zullen we nog naar de Jacobuskerk, vragen we ons af. Alleen als er een echte Mis is, zeg ik. Dus ik kijk op hun site. Nee, er is vandaag dienst-van-woord-en-gebed, staat er. We gaan maar terug naar huis. Dan doen we daar samen op de bank een uurtje stichtelijke muziek en lectuur. 

Natuurlijk kijk ik - op de bank genesteld - toch nog even op Facebook alwaar het bericht langskomt dat vandaag om 11u in de Jacobuskerk pastoor Wissink voorgaat én het Drieslagkoor. Dat is altijd mooi. Maar dat stond niet op hun site. Je snapt niet dat ze dat niet beter doen. 

Geen opmerkingen: