zaterdag 18 februari 2017

Nu gaan de bloemen nog dood

Na een hysterisch drukke werkweek trek ik me terug in mijn kapelletje. Bobby gaat aan het werk in 'zijn' bibliotheek. Vanochtend hebben we weer twee donkerbruine Billykasten gehaald. Die zijn zó uit de mode dat ze inmiddels bij de mensen thuis gratis af te halen zijn. Nu moeten de andere donkerbruine Billy's leeg en verschoven, en dan kijken we hoe we nu met de boeken uitkomen. Die bibliotheek wordt een topplek. Maar omdat hij nog in statu nascendi is en alles weer overhoop moet, kan ik beter even uit de buurt blijven.

Mijn eigen domein: ik ben er te weinig. De plantjes zijn enorm verwaarloosd en bijna dood. Maar wel prachtig. Wat moet je daar nu over denken: de tere schoonheid van verdroogde bijna doorzichtige blaadjes.

Tegenwoordig luister ik hier podcasts. Raar aan samenwonen vind ik het geluid. Dat was zo bij mijn eerste samenwonen en nu weer. Samen thuis  draaien wij weinig muziek en luisteren we geen radio in de woonkamer. Te verschillende smaak en behoeften. Radio luister ik alleen in de bolide. Als onze hulp in de huishouding er is heeft zij altijd popmuziek: 100 procent NL. Dat vindt zij gezellig. Ik vlucht dan weg. Muziek en radio (en eigenlijk ook tv) vind ik iets individueels. Vandaar dat ik dat ook in mijn eigen kamer doe.

Vandaag luister ik naar een podcast op de 'zender' Duitslandnieuws, in Soundcloud, het is een aflevering waarin Joost te gast is, radiomaker, vriend des huizes. Hij verblijft momenteel te Berlijn, op zoek naar woedende burgers. Afgelopen december werd hij geïnterviewd door Duitslandnieuws.nl, een site van Nederlandse journalisten die zich ten doel gesteld hebben te berichten over de Duits-Nederlandse handelsbetrekkingen. Wie of wat die site betaalt is mij niet duidelijk. Misschien doen de journalisten het gewoon erbij. Met de podcasts is radio veel breder beschikbaar gekomen. 

Zwager3 heeft op Bobby's laatstleden verjaardag tegen Joost zitten opscheppen over onze Zus+Zwager4 te Mecklenburg Vorpommern, waar ook erg veel woedende burgers wonen, en nu heeft Joost vanuit Berlijn contact met ze gezocht. Op zoek naar woedende burgers. Zus3 heeft gemengde gevoelens: het is daar minder fijn dan voorheen met al die woedende burgers.

Nu ga ik maar eens op zoek naar wat een Nederlandse radiomaker daar eigenlijk zoekt. Dat is wel interessant. Er is een filmpje op YouTube (uit 2014) over een zaal woedende Duitsers die geen moskee in hun dorp willen. En de politiek die niet naar hen luistert. Joost is van de categorie journalisten die verhalen van 'gewone mensen' wil optekenen. Hij wil dat doen dat zonder opinies van de academici. Gewoon luisteren. 


Geen opmerkingen: