maandag 20 maart 2017

Wandeling 3

We doen weer een 'inloopwandeling' van Stap. Deze wandeling duurt volgens Henk drieeneenhalf  uur, wat in werkelijkheid doorgaans minstens vijf uur betekent, want a. lopen we langzamer dan Henks tijdschema en b. zijn er altijd weer volstrekt onduidelijke aanwijzingen, waardoor je de weg kwijtraakt. 

Na tweeenhalf uur zijn we waar we van Henk na anderhalf uur hadden moeten zijn. Dus nog niet eens op de helft. We hebben gelukkig wel een bocadillo kaas mee en een halve liter water, maar het lijf en de geest wil best meer. Dit is echter geen eiland met onderweg bronnetjes, kranen, mensen, cafeetjes, kortom vers drinkwater. 

We proberen een kortere weg terug te vinden maar dat valt in dit landschap waratje niet mee. De kaarten van Stap zijn gebaseerd op 'free maps' en daar heb je werkelijk niets aan. De alsdan niet verlaten gehuchten hier en daar, die wel in de beschrijving staan, en die op de kaart wat houvast zouden kunnen geven, staan er niet eens op.  

Wandelen is een oefening in alles. In stap voor stap, moment na moment, in humeur, in optimisme, in evenwicht, in spierkracht, in kaartlezen, in vage beschrijvingen begrijpen... 

Maar we komen weer thuis, natuurlijk komen ee weer thuis, na vier uur. En dan zeggen we weer: wat is het hier adembenemend ruig en prachtig. 

Geen opmerkingen: