woensdag 26 april 2017

Frau und Auto

Er was een raar fenomeen aan mijn bolide, maar wat het is? Ik vind het moeilijk er woorden voor te vinden. Als  je schakelt naar een   hogere versnelling  gebeurt er qua snelheid weinig, maar gaat de motor wel heel hard loeien. Extra gas geven leidt niet tot een hoger tempo. Het antwoord: de koppeling is versleten en moet vervangen. 

Vanwege mijn gipsarm mag ik niet autorijden. Het is niet verbóden, maar men raadt het af  om verzekeringstechnische redenen. Dus brengt ditmaal  Bobby de bolide naar de garage. Het is ook tijd voor de zomerbanden. Ik heb nooit gemeld dat ik weer een nieuwe garage heb. De vorige is failliet gegaan in januari. Die Iraanse jongen achter de servicebalie Fahried die altijd belde met de aanroep 'Dáme' moet ik missen. In januari belde hij met de mededeling dat ze gingen stoppen en dat ik als de wiedeweerga mijn zomerbanden moest halen.

Mijn nieuwe garagist, 
ook in Overvecht (deze heet Dirk) blijkt vanwege Koningsdag de rest van de week vrij en hij gaat pas volgende week aan die koppeling beginnen. Bobby laat de auto bij hem achter. Maar vrijdag gaat het gips weer van de pols af en mag ik weer autorijden. Dus ik bel de garage dat ik de bolide  kom halen.

Hij heeft vast een kostenindicatie voor me gemaakt. De grote beurt, de banden, de koppeling. Oeps. Wil ik eigenlijk nog wel een auto? Nu ik niet meer met de auto naar het werk ga, Wat kost me die auto? Maandelijks? Jaarlijks? Per kilometer? Waarom.?Waartoe? Zal ik terug naar OV en Greenwheels?

Geen opmerkingen: