woensdag 28 juni 2017

Distels

Er is Klankbordgroep over het plantsoen. Het afgraven van het gras ten behoeve van het aanstaande bloemenlint is begonnen. Als het goed is hebben we over twee weken 14 moestuinbakken.

Ook de rest van de plannen wordt doorgenomen. Zo hebben we de vlonder. Die was niet goed begroot, er moet een goedkopere versie komen. We hebben het groot onderhoud aan de Prinses Irenelaan (volgend jaar) waar in plaats van de duiker onder de straat waarschijnlijk een brug gaat komen. Dan is onze vijver verbonden met de Vecht. Een brug is goedkoper dan een duiker. Dat is leuk, want dan kan je vanaf huis in een kano naar de Vecht. Het speelbos gaat gefaseerd gemaakt worden. Die financiering is nog niet rond. 

De laatste iepen moeten nu ook om wegens de iepziekte. Aan de overkant is het groen nu overwoekerd door distels. Maar er wordt niet meer gemaaid. De natuur gaat haar gang. ik de Facebook-pagina van het plantsoen vraag ik of mensen de distels mooi vinden. Ze vinden ze mooi. 

Ik loop er met Reenske door het parkje. Haar laatste avond hier alweer. Ik ga haar enorm missen. Ze hoort er gewoon bij. Ik vertel over de plannen, Zij vindt het plantsoen mooi zoals het is. Nu. Lekker niksig. Leuk dat ononderhouden groen. Waarom veranderen, vraagt zij. Waarom al die mensen in het park? Ja, waarom eigenlijk?

Geen opmerkingen: