vrijdag 16 juni 2017

Rokjesdag

Nieuw levensthema: het rokje. Het is steeds zo warm en ik kan moeilijk in korte broek naar het werk, dus ik wil een rokje. Ik heb leuke stoere korte broeken maar in het stadsleven staat dat niet. Waar haal je een rokje. Ik wil een soort 'kokerrokje' van soepele jersey, met een wijde bloes of t-shirt erop. Niet te lang, niet te kort, niet te tuttig, niet te saai, niet te formeel, niet te zwart, etcetera. Ik weet het precies, maar ik zie het niet. na uren googlelen ga ik donderdagavond het nieuwe Hoog Catharijne in naar H&M en C&A om rokjes te kijken, Maar ze hebben niets. En die jonge verkoopsters kijken me verbijsterd aan... Rokjes? Voor U? Nee, ik wil niets formeels, gewoon leuk op de knie, liefst een beetje fleurig. Een beetje flatteus, als het kan. Niets dus. Ik pas er een, en kijk en kijk en kijk: ik ben net mijn moeder. Dit is net zo erg als een badpak kopen. 

Vanochtend ga ik naar Nieuwegein, omdat ik daar laatst ook was en zag dat ze daar wat provincialer zijn en en maar liefst drie winkels voor curvy vrouwen hebben. Bij de firma Promiss heb ik beet. Daar hebben ze spijkerrokjes: lichtblauw en wit. De witte is de beste. 42 euro. Maar daar doet de pin het niet. Tja, dan ben je je klant zo weer kwijt. 

Zo kom ik verzeild bij de Hema, toch even kijken, waar ze allemaal dunne soepele rokjes blijken verkopen voor rond de 10 euro. Wel zwart, maar dan toch weer met motiefjes. 

Modeshowtje voor Bobby, die nog aan de ochtendkoffie is, en die altijd bij alles bij dit soort situaties bedachtzaam zegt: 'Ja, dat kàn...' Bij het blauwe rokje zegt hij echter ook dat het wat corporate lijkt, 

Geen opmerkingen: