zondag 11 juni 2017

Zen zien

Natuurlijk koop ik ook het boek 'Zen Zien Tekenen' van de cursusleidster. Aardige vrouw. Samenstelster. Ze is ook procesbegeleidster bij organisatieveranderingen en deed haar leven al tekencursussen maar bij deze zienswijze viel bij haar het kwartje. Haar eerste cursus deed ze tijdens een stilteweekend in een klooster te Uden. Dat lijkt me echt beter dan in een werfkelder vol kletsende vrouwen. Ze had wel waargenomen dat dat geklets mij een beetje teveel werd. Maar ze had deze groep niet helemaal in stilte durven laten werken.

Ik vind de opvatting dat het niet gaat over het product maar over het proces wel interessant, maar in zo'n boek wil ik toch graag weten wie welke tekening gemaakt heeft. Ik mis het fotobijschrift. Het zijn tekeningen, instructies over de werkwijze en veel reflectieve teksten over kijken en zien.

Ik lees in mijn voortuintje (enige stoorzender: de vrijgemaakten in de kerk aan de overkant van de straat zingen met honderden uit volle borst) maar ik zou zo iets uit mijn eigen plantenbak kunnen zen zien tekenen.


Geen opmerkingen: