dinsdag 1 augustus 2017

Lezen

Gelezen: Gevaarlijk spel van Mari Jungstedt, een Scandinavische thriller. Het is een van de tien gekozen titels uit de digitale bibliotheek. Ik heb 10 boeken uit de digitale bibliotheek, 10 boeken van Kobo Plus en 5 papieren boeken. Mensen vinden van alkes van e-boeken. Vinden dat ze betere mensen zijn als ze meer van papieren boeken lezen. Kijk. Zei Bobby nog zaterdag, er staat een leuke column in Trouw. Hij was geloof ik van Stijn Fens die een e-reader had gekocht en er niets aan vond. Ik vind het lastig me ermee te verhouden. Enerzijds anderzijds. Ene moment andere moment. Ik kies voor e-boeken op vakantie omdat ik 25 boeken mee wil. In het donker in bed vind ik e-lezen fijn. Geen geklooi met hoofdlampjes.

Maar toen ik vandaag in de moordende zon een beetje schaduw en verkoeling zocht onder een boom had ik spijt dat ik 20 e-boeken mee heb. Het leest helemaal niet lekker in de zon, en ook niet in de schaduw, een e-boek. 

Maar vanavond terwijl de camping aan het chillen is voor het slapen gaan geniet ik weer erg van mijn e-thriller. Ik heb ook Hannah Bervoets mee, Fuzzie, literatuur. Die viel me vooralsnog een beetje tegen. Dat kan morgen anders zijn. Maar dan ben ik blij dat ik een e-abonnement heb. En dat ik er geen 20 á 30 euro voor betaald heb. 

Deze whodunnit zou ik nooit kopen maar ik ben er wel fijn de dag mee doorgekomen. Heel veel personages en zijwegen hebben die thrillers. Normaal haak ik af omdat ik niet kan onthouden wie wie is. Maar vandaag hield ik vol. De modellenwereld. Plattelandsmeisjes die het maken in de modellenwereld. De charmante fotograaf. De charmante directeur van het modellenbureau. Het anorectiameisje. Haar vader. Haar verpleger. Het leven zelf.

Geen opmerkingen: