zaterdag 23 september 2017

Revival van de Rooker1

Als we nu ja zeggen kunnen ze nog net voor de kerst geleverd worden. We zijn naar de Amsterdamse showroom van de Dutch Seating Company. Het blijkt de thuisbasis van de eigenaar/ontwerper zelf te zijn: Walter Wuis. Echt een naam voor een Marten Toonder-personage. Walter Wuis vindt het natuurlijk een prachtverhaal: dat het knipsel al sinds 2002 in die ordner zit. 

De meubels worden gemaakt in Sneek. De Rooker1 is inmiddels uit productie, bekent Walter Wuis, maar voor ons gaat hij 'm toch maken en en eigenlijk vindt hij dit bezoek een goede aanleiding om de Rooker1 weer in productie terug te brengen. De revival van de Rooker1.

Bobby weet precies wat hij wil: namelijk lichtmahonie hout en een bordeauxrode ribfluwelen bekleding. Precies zoals op dat plaatje in die ordner. Als ik iets anders opper, zegt hij 'Ononderhandelbaar!' Dat mag natuurlijk, het wordt zíjn stoel voor zíjn kamer.

Als dit alles afgetimmerd is ga ik overwegen wat ik dan wil voor mijn stoel. Welke stof, welk model, welk hout, welke biesjes. Want de Rooker2 en Rooker3 zijn minder vierkant. En dan de stof. Walter Wuis heeft de meest fantastische meubelstoffen in zijn collectie. Alleen die met de pauwenogen is er niet meer. Maar wat past wel en niet naast die stoel van Bobby? 

Uiteindelijk kom ik uit op een hele mooie groene kringeltjesstof. 

De verkoper grinnikt een beetje over de karakters die die stoffen vertegenwoordigen: de rode heel traditioneel eenduidig, de groene kringelende staat voor een geest die alle kanten op waaiert. Ze vinden de combinatie leuk en gewaagd. Nooit vertoond. Nu moeten we nog ja zeggen.

Ik stuur wat foto's naar Hani501 voor advies en leg haar het dilemma uit. Passen de twee wel bij elkaar? De effengroene is veiliger zeg ik, maar die kringelgroene vind ik leuker. De effengroene is veiliger antwoordt ze, maar die kringelgroene is meer Lucie.

Zeg het maar.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten