zondag 15 oktober 2017

Indiaas

Ik lees een erg leuke roman van ene Balli Kaur Jaswal, getiteld Erotic Stories for Punjabi Widows, dat ik vrijdag bij Schmitt&Hahn op het Hauptbahnhof in Frankfurt kocht, waarover wellicht later meer. Punjabi's zijn dacht ik Sikhs. De schrijfster woont in Singapore.

Door dat boek heb ik ineens enorm veel zin in Indiaas eten. Dus duikel ik het boek Street food op uit de kookboekenkast, een leuk boek over lievelingseten van straatkinderen in India. Het zijn eenvoudige vegetarische gerechten met met aardappelen, groenten en bonen en rijst, en dan verrukkelijk gekruid. De recepten zijn gelardeerd met stralende foto's en verhalen van Indiase straatkinderen die vertellen wat ze lekker vinden. Kan het kookboek zeer aanbevelen. 

Vandaag eten we dus heerlijk gekruide aardappelen en doperwten, en aubergine tomaat lente-uitjes ook mooi gekruid en koriander eroverheen. Hoe simpel kan het zijn. En komkommer in yoghurt met mosterdzaad komijn en munt. Naanbrood erbij. Mmm. 

Geen opmerkingen: