zondag 15 oktober 2017

Nieuwe bril

Nu voor de oogmeting naar Ace&Tate. En Bobby gaat mee. Hij was een beetje geschrokken van de foto van mijn nieuwe montuur en ik wil natuurlijk wel graag dat hij mijn bril ook een beetje leuk vindt. Van Ace&Tate hebben ze me wel 4 mailtjes en appjes gestuurd om me te manen echt op tijd te zijn voor de oogmeting. Als ik te laat ben gaat het niet door.

Ik weet nog niet of de bril gaat bevallen en dat bepaalt natuurlijk het eindoordeel, maar vooralsnog vind ik het weer een verrukkelijke brillenwinkel. Al die leuke toeschietelijke klantgerichte jonge verkopers (m/v). Het meisje dat me vorige week hielp kent me nog van naam.

De oogmeting is fijn omdat al die dingen die je hebt met je ogen begrepen en erkend worden. Ze gaan uit van de gegevens van de huidige bril: veraf +1, lezen +3. Bevalt dat glas nog goed? Nou nee, niet zo erg. Zowel veraf als lezen is af en toe niet fijn. Hangt heel erg van het licht af.  Hij geeft me bij beide waarden nu een kwartpunt extra. We gaan het zien.

Dan terug naar de monturen. Bobby vindt de bril die ik uitgezocht heb wel  leuk en een echte Lucie-bril, maar zijn eerste keus gaat uit naar een montuur dat dichter ligt bij wat ik had. Dat is nu eenmaal vertrouwder. Ja, hij moet er naar kijken en evenveel van me houden natuurlijk. Ik haal de leuke verkoopster er weer bij die Bobby's voorkeur nu ook wel begrijpt: de bril van zijn keuze kwalificeert ze nu als iets galanter en subtieler. Dan ga ik natuurlijk enorm twijfelen. Na veel geheenenweer bestel ik ze allebei. Een reservebril is ook nooit weg.

Over 8 werkdagen zijn ze klaar en je mag beide brillen binnen 30 dagen teruggeven.  Op internet zie ik dat ze het 'elegante' model wel in zeven kleuren hebben. Ze hebben alle modellen in heel veel kleuren. Het is veel meer een internetwinkel dan ik dacht. Jongste Nichtje - bedenk ik nu - die brillengebied een beetje mijn voorbeeld is - had via internet bij hen 4 monturen besteld, die kreeg in een mooie doos gratis thuis en moest ze binnen 10 dagen weer terugsturen/brengen. 

Peeq, die ook wat tobberig is met misse lees- en verafbrillen, luistert zeer geïnteresseerd naar mijn verhalen. Ik laat een foto van mij en mijn nieuwe bril zien en zij zegt: Maar jou stáán alle brillen! 

Geen opmerkingen: