dinsdag 10 oktober 2017

Slenteren

Morgen gaat alles uptempo, maar het fijne van de dag van aankomst in Frankfurt is dat je eerst nog niets te doen hebt. We zoeken ons hotel op, dat per ongeluk nogal ver (8,8 km) oostelijk uit het centrum bij Alt Fechenheim ligt en vanaf het Hauptbahnhof alleen met tweemaal overstappen en een Regionalbahn (RB)  te bereiken is. Het hotel ligt direct aan het spoor naast Station Mainkur. We installeren onszelf en alle Geräte. Ik heb een kamer met alleen maar een groot bed en geen tafeltje. Lekker handig als je wilt tikken. Dan gaan we de stad weer in. 

Trammetje 11 stopt ook voor de deur, dat duurt misschien wat langer dan de Regionalbahn´, maar het is niet ingewikkeld. Die gaat linea recta naar de Römer. In ruim 20 minuten. De Römer en de Main vind ik altijd fijn om mee te beginnen. Bij de beide kunstmusea Schirn en MMK zijn geen tentoonstellingen waar we om staan te springen en daarom beklimmen we dit jaar maar de Domturm. 328 treden. Maarten wil dat graag en ik wil hem die vreugde niet onthouden. Is torens beklimmen iets van mannen? Bobby wil dat ook altijd. 328 treden is deze. Best pittig. Halverwege hijg ik al als een postpaard. Maar dat doet een Chinese man van rond de 40 die mij inhaalt ook. Boven is het uitzicht schitterend. Dat is het dan wel weer waard. De foto.

Na het avondeten op de Römer slenteren we kilometers terug langs de Main in de schemering. Jaren gel3eden was dat nog een rafelrand maar nu opgenomen in de visie van de stad. Mooi is dat. Er is nu een park aangelegd. Voor de Franmkfurters die er wandelen, rennen en skaten. De Main en de Mainkai zijn echt een mooie long in deze stad vol hoogbouw. 

Geen opmerkingen: